“Ljubičanstveni” Ramazan i Izborna godina

“Ljubičanstveni” Ramazan i Izborna godina

Ako je vlast u Visokom “društvo jednog lica”, a bit će da jest, nema razloga pitati se šta rade ostali politički akteri koji participiraju u vlasti.
Ako nam je sve “ljubičanstveno” za poreske nove, čudi šutnja (ili odgovor) na pitanje da li “pobratimi” iz Turske podžavaju i doniraju jedan politički projekt ili im je općina Visoko, sa svim svojim različitostima, prijateljska i pobratimska sredina.

Pita li se neko od legitimnih i legalnih političkih aktera u vlasti zašto su “glagol trpni” u istoj.

Više nego evidentno postaje da se elementarne, identifikacijske, vjerske, kulturološke i ine vrijednosti zloupotrebljavaju i podređuju samo jednom “političkom” viđenju.

Hoćemo li i poslije predstojećih izbora slušati priče kako se izborna pobjeda ostvarila za minorne novce iz vlastitog “šlajpeka”, a da se prešuti kako se u posljednjoj kampanji potrošilo oko 63 000 KM poreskog novca za istu.

Dok šute “politički bezmudići” u Visokom, i dok se poreskim novcima, donacijama i svim onim što pripada svim građanima ove općine – već sada vodi politička kampanja “ljubičanstvenog društve jednog lica”, ne treba nikog da iznenađuju informacije kako će trenutni sastav Općinskog vijeća Visoko, do kraja mandata biti uhljebljen na “državnim jaslama”.

O političkoj principijelnosti nema smisla govoriti. Istu vrstu političkog kurvaluka manifestiraju koalicioni, opozicioni – lijevi i desni politički akteri.

Dok “političke lašvanke” mudro šute, dok čekaju direktivu s “višeg nivoa”, dok konsoliduju vlastite redove ili šta već – voz prolazi.

Ljubičanstveni rijaliti šou se nastvalja u Vašem gradu – prodaju Vam muda pod bubrege dok Vas kradu.