Ceremonija ljetne škole učenja turskoj jezika kroz radionice

17. novembra u 18:30 sati u prostorijama Kulturnog centra Altindag u Visokom na ceremoniju uručenja certifikata i nagrada najboljim polaznicima Ljetne škole učenja turskoj jezika kroz radionice, te uručenja zahvalnica partnerima i prijateljima projekta.

 

Krajem školske 2017/ 2018. godine u saradnji sa turskom organizacijom İlim Yayma Cemiyeti Bajrampaša, Istanbul, pokrenuli smo projekat Ljetnja škola učenja turskog jezika kroz radionice na širem području Zeničko- dobojskog i  Sarajevskog kantona. Projekat je realizovan kroz radionice raznih likovnih tehnika poput ebru, tezhipa, i slično, a radionice su pohađali učenici srednjih škola.

U samu realizaciju projekta uključio se veliki broj partnera iz Sarajeva, Breze, Ilijaša, Visokog, Hadžića, Vogošće, Kaknja, itd., poput općina, škola, muzeja, sportskih centara, kulturno- obrazovnih institucija i pojedinaca koji su prepoznali vrijednost i važnost projekta.

Nakon završetka prve faze edukacije, u kojoj su realizovane radionice sa srednjoškolcima, slijedi druga i treća faza projekta. U drugoj fazi je predviđeno održavanje ceremonije dodjele certifikata polaznicima te uručenje nagrada najboljim, dok treća faza obuhvata odlazak 20 najboljih polaznika na dodatno usavršavanje i edukativnu ekskurziju u Istanbul u periodu od 17. do 27. januara 2019. godine.

Ovu priliku koristimo da Vas pozovemo 17. novembra u 18:30 sati u prostorijama Kulturnog centra Altindag u Visokom na ceremoniju uručenja certifikata i nagrada najboljim polaznicima Ljetne škole učenja turskoj jezika kroz radionice, te uručenja zahvalnica partnerima i prijateljima projekta. Nakon navedenog bit će priređen koktel.

Tom prilikom bit će otvorena i postavka izložbe radova učesnika Ljetnje škole, a koju će gosti/ prisutni moći da posjete.

Pored zvanica iz Bosne i Hercegovine te učesnika Ljetne škole i ostalih zainteresovanih, očekujemo prisustvo naših partnera iz Turske:

İbrahim Beğen       – koordinator İlim Yayma Cemiyeti Bajrampaša, Istanbul

Mustafa Hoşoğlu   – predsjednik İlim Yayma Cemiyeti Bajrampaša, Istanbul

İsmail Gemici        – zamjenik načelnika općine Bajrampaša, Istanbul

Yalçin Sirakaya      – zamjenik načelnika općine Bajrampaša, Istanbul

Hanife Altiner        – nastavnica Tezhipa, İlim Yayma

Rumeysa Hoşoğlu  – nastavnica turskog jezika, İlim Yayma

Eda Şimşek            – nastavnica Ebru tehnike, İlim Yayma

Seda Şimşek           – nastavnica kaligrafije, İlim Yayma