Lice Z.S. predato Tužilaštvu zbog upotrebe vatrenog oružja u Visokom

Dana 25.10.2017. godine, u 18,45 sati, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena da je u u Naselju Luke, općina Visoko, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznatog lica.

Nakon zaprimljene dojave, na lice mjesta odmah su upućeni službenici policije koji su potvrdili tačnost zaprimljene prijave i obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe, a takođe je utvrđeno da tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

Brzom i efikasnom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Visoko, nekoliko minuta nakon upotrebe vatrenog oružja, locirano je i lišeno slobode lice Z.S., rođeno 1990. godine, iz Ilijaša, koje se sumnjičilo da je izvršilo navedeno krivično djelo.

Putničko motorno vozilo marke „Ford Fiesta“, registarskih oznaka M18-O-587, koje se nalazilo na parking prostoru i za koje je izvršenim provjerama utvrđeno da ga koristi navedeno lice, je zapečaćeno i izmješteno na službeni parking prostor, gdje je u skladu sa naredbom Općinskog suda u Visokom izvršen pretres istog.

Nastavljajući aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela, izvršen je pregled šireg lokaliteta, gdje je u niskom rastinju, od strane policijskih službenika, pronađena platnena torba. Izvršenim pregledom, u unutrašnjosti torbe je pronađeno vatreno oružje, tačnije puška, za koje se sumnja da je upotrijebljeno u navedenom slučaju i da ga je osumnjičeno lice odbacilo i sakrilo. Pronađeno oružje je izuzeto sa lica mjesta i bit će predmet potrebnih vještačenja. 

Nakon prikupljenih dokaza i izvršene kriminalističke obrade, dana 26.10.2017. godine, od strane službenika Policijske stanice Visoko lice Z.S. je, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predato na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” iz člana 323. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.