Lice K.D. iz Zenice lišeno slobode i procesuirano zbog izvršenog ubistva u pokušaju

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, uspješno zadokumentovali događaj od 10.07.2022. godine, kada je oko 23,50 sati, u Zenici, u ulici Travnička cesta, došlo do povređivanja lica A.I., rođenog 1991. godine., iz Zenice, koje se kretalo pješice navedenom ulicom, zajedno sa licem K.D., rođenim 1996. godine, iz Zenice, i licem S.A., iz Zenice, kada dolazi do do verbalnog konflikta između lica K.D. sa jedne strane i lica A.I. i S.A. sa druge strane. Tom prilikom, a kako je utvrđeno sprovedenom istragom, osumnjičeni K.D. fizički nasrće na lice A.I. i zadaje mu udarac staklenom bocom u predjelu glave a zatim nepoznatim oštrim predmetom istom nanosi povrede u predjelu abdomena, nakon čega se udaljava u nepoznatom pravcu.

Vozilom Službe hitne medicinske pomoći Zenica povrijeđeni A.I. je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica radi pružanja ljekarske pomoći, gdje su kod istog konstatovane teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće, usljed kojih je i zadržan na daljnjem liječenju.

Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj, kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojim je izvršen napad i pod kojim je došlo do povređivanja navedenog lica. Paralelno sa uviđajnim radnjama, angažovani su policijski timovi na području Grada Zenica, sa ciljem pronalaska lica K.D., koje je locirano u ulici Mala Broda i lišeno slobode.

Nakon ispitivanja i sprovedene kriminalističke obrade, osumnjičeni K.D. je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštvaZeničko-dobojskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona FBiH “Pokušaj”.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.