Lica O.Š. i A.R. lišena slobode zbog izvršenih teških krađa i razbojništva u Zenici

341

Dana 20.05.2018. godine, oko 16,45 sati, u Zenici, u ulici Poglavnica, počinjeno je krivično djelo razbojništvo, na način da su dva nepoznata lica pokucala na ulazna vrata kuće vlasništvo P.M., rođene 1939 godine i kada je ista otključala ulazna vrata, lica su oštećenu uz upotrebu fizičke snage ugurali u unutrašnjost kuće i oborili na pod, zadavši joj nekoliko udarac u predjelu lica. Prilikom izvršenja ovog razbojništva izvršioci istog su izvršili premetačinu stvari i otuđili novac u iznosu od 30,00 KM, nakon čega su izašli kroz prozor kuće, udaljivši se u nepoznatom pravcu.

Odmah nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu, na navedenu adresu su upućeni policijski službenici, koji su obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe Policijske uprave I. Paralelno sa uviđajnim radnjama, policijski službenici su preduzeli opsežne operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva, kojom prilikom je saslušano više osoba, te je izvršeno više operativnih provjera na terenu.

Preduzetim mjerama i radnjama došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenim krivičnim djelom može dovesti maloljetno lice O.Š., iz Zenice. Također je utvrđeno da je saučesnik u izvršenju ovog razbojništva bilo lice A.R., rođeno 1997. godine, iz Zenice.

Daljnjim operativnim radom došlo se također do saznanja da se lice O.Š. može dovesti u vezu i sa prijavljenim krivičnom djelima: “Teška krađa” iz člana 287. stav 1. tačka b. Krivičnog zakona FBiH, počinjena dana 22.05.2018. godine, oko 09,40 sati, u Zenici, u ulici Kranjčevićeva br.8, nad S.J., iz Zenice, i teška krađa izvršena isti dan, oko 19,10 sati, u Zenici, u ulici Fakultetska, nad oštećenom R.G., iz Zenice, presretanjem na ulici i trganjem sa vrata zlatnih ogrlica.

 

Dana 24.05.2018. godine, oba lica su locirana na području Zenice, lišena slobode i privedena u službene prostorije Policijske uprave  I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja navedena lice će, u toku dana, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, na nadležnost i daljnje postupanje.

Komentari

komentara