NaslovnicaBiHLepić i Mioko...

Lepić i Mioković: Počinjemo sa snažnim saobraćajnim uvezivanjem Tuzle i Sarajeva

Na prijedlog Osmorke i HDZ-a u budžetu Federacije BiH za 2023. godinu obezbijeđeno je 4.500.000 KM, a ovim povodom Mirjana Marinković Lepić, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kazala je da nema važnije, a istovremeno zapuštenije saobraćajne dionice od ceste Sarajevo – Tuzla.

– Radi se o dva najmnogoljudnija i ekonomski najrazvijenija kantona koji moraju biti bolje uvezani – kazala je Marinković Lepić.

Jučer usvojenim amandmanom omogućen je prvi korak za izgradnju brze ceste.

– Četiri i po miliona koje smo obezbijedili je dovoljno da se izradi glavni projekat, čime bi bila obezbijeđena dokumentacija za izgradnju brze ceste. Time će značajno biti skraćen put između ova dva važna bh. centra te povećana ekonomska aktivnost, rekao je Dragan Mioković, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.