NaslovnicaBiHLegalizacija ...

Legalizacija ratnog profiterstva

Ministrastvo odbrane BiH odreklo se naftnog terminala Dretelj kao neperspektivne vojne imovine i dali ga Vladi Federacije na raspolaganje. Međutim,  Federalna vlada odnosno Ministrastvo energije, rudarstva i industrije namjerava otkupiti ratni plijen Herceg-Bosne tj. KUPITI TERMINAL KOJI JE NJEN. Treminalom Dretelj još uvijek raspolaže Hercegovačka banka, nekadašnja finansijska kičma Herceg-Bosne koja je finansirala i stvaranje hrvatske SAMOUPRAVE, ali i bila   mreža za izvlačenje novca za privatne firme povezane sa vrhom HDZ-a i vojnim rukovodstvom HVO-a.  Terminal Dretelj je strateški bitan HDZ-u zbog južnog toka i stvaranja paradržavne plinske kompanije. Zašto Ministrastvo želi kupiti nešto što je njegovo i čijim kumovima, generalima i partnerima su milioni namijenjeni.

Ovo je prilog iz magazina Mreža. Sva izdanja ove emisije pogledajte OVDJE.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.