Lažni pozivi u ime ZZO ZDK

Saopštenje za javnost – Lažni pozivi u ime ZZO ZDK

 

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona želi upoznati javnost da smo obaviješteni  od naših osiguranika  o upućenim pozivima navodno iz Zavoda o preporukama za liječenje.  Naime, neimenovane osobe pozivaju naše osiguranike te im nude zdravstvene usluge, a predstavljaju se u ime i po preporuci Zavoda zdravstvenog osiguranja.

S tim u vezi, Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona  naglašava da nema nikakve veze s upućenim pozivima, niti bilo kakvu komunikaciju putem mobitela, kao ni preporukama za liječenje. Sve što  uposlenici Zavoda rade je službeno i strogo po propisima i uvažavajući tajnost ličnih podataka, kao I propisanoj proceduri.

Brojevi telefona Zavoda zdravstvenog osiguranja su javni i nalaze se na zvaničnoj web stranici Zavoda http://www.zzozedo.ba/.

 

Stoga, pozivi s neidentifikovanih  brojeva mobitela  i korištenje imena Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona  je čista zloupotreba  i prevara. Radi se o pozivima početnog broja 064… u konkretnom slučaju broj je:  064 4018560. Molimo vas za oprez  i prijavu ovih slučajeva.

Osim Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, pozivi su upućeni i u ime Doma zdravlja Zenica, koji su također  negirali bilo kakvu vezu s lažnim pozivima.

 

S poštovanjem,

 

 

Sedžida Beganović-Isaković, odnosi s javnošću ZZO ZDK

Direktorica:

Mirzeta Subašić, dipl.oec