LAŽ kao političko sredstvo za obmanjivanje javnosti

24. redovna sjednica  Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, najavljena je za utorak i srijedu 26. i 27.  septembra 2017. godine.

Kao 10. tačka dnevnog reda, predviđen je Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj  (EBRD) za realizaciju Projekta vodovod Visoko

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, jučer se nisu usaglasili oko Dnevnog reda, samim tim niti jedna od tačaka dnevnog reda nije razmatrana.

Ovdje treba naglasiti da “Projekt vodovoda Visoko” nije bio razlogom ne usvajanja dnevnog reda i da NIJE TAČNO da  PREDSTAVNIČKI DOM PFBIH NIJE PODRŽAO PROJEKAT VODOSNABDIJEVANJA OPĆINE VISOKO jer se o istom nije niti raspravljalo.

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH nisu podržali Dnevni red; 40 glasova ZA, 23 PROTIV, dok 14 zastupnika uopće nije glasalo.

SDA i HDZ su podržali Dnevni red

SDP i DF su bili protiv

SBB zastupnici nisu glasali

Javnom mnjenju se potura dezinformacija; “Najviše smo razočarani činjenicom da je zastupnica iz Visokog Jasmina Zubić (SDP) bila protiv predloženog Dnevnog reda.”, a ne kaže se da KOALICIONI partner Lokalne vlasti u Visokom SBB Fahrudina Radončića nije podržao „Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja o Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta vodovod Visoko“ (izjašnjavali se “SUZDRŽANI” na Domu naroda, a tako će i u Predstavničkom domu, na taj način su se izjasnili i jučer po pitanju Dnevnog reda).

Istine radi, a ovim povodom se oglasila Jasmina Zbić ( Jasmina Zubić (SDP): Aktuelna vlast i RTV Visoko LAŽU i obmanjuju javnost);
“Nakon sjednice Federalnog parlamenta koja je održana 25.7. 2017. godine kada je od strane Premijera Federacije gospodina Novalića, povućena Odluka o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu za realizaciju projekta vodovod Visoko …. – Kluba SDP je prikupio potpise 20 poslanika i u skladu sa članom 98. Poslovnika uputio Zahtjev za održavanje hitne sjednice PDP Federacije BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda: Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta vodovod Visoko, što je prihvaćeno i od Kluba DF-a.”

Jasmina Zubić u svojoj reakciji naglašava da “građani zaslužuju da budu pravilno informisani o aktivnostima svih nas kojima su ukazali povjerenje i koji djelujemo na bilo kom nivou vlasti u njihovom najboljem interesu. Posebno sto je RTV Visoko javni servis svih građana a ne jedne političke opcije koja je trenutno na vlasti.”

U politikantskom pafletu “Press Općine Visoko” donosi se zaključak koji nema veze sa istinom i činjenicama; “Na ovaj način sredstva EBRD kredita nisu postala operativna čime je u pitanje doveden cjelokupan projekat i kontinuirano snabdijevanje higijenski ispravnom vodom za novih 12 000 naših sugrađana.”

Nema potrebe komentirati činjenice koje su svakom razumnom dostupne, samo ponavljamo prvi pasus ove vijesti: 24. redovna sjednica  Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, najavljena je za utorak i srijedu 26. i 27.  septembra 2017. godine.

Iz istog je evidentno da je 24. sjednica planirana za dva radna dana – da će ista biti održana i da će se na istoj nači sve tačke predviđenog dnevnog reda.

Logično pitanje se nameče: Da li Lokalnoj vlasti treba problematiziranje s federalnim političkim akterima – da li neko želi da isprovocira stvarno OBARANJE podrške „Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja o Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta vodovod Visoko“.

Način kako Lokalna vlast fabrikuje informacije za ovdašnju javnost, a putem “MEDIJA” sjevrenokorejskog modela, na čijem čelu je igrom sličaja SBB FR kadar – teško se oteti dojmu da se ima za cilj proizvođenje problema tamo gdje ga nema.

PROJEKT vodosnabdjevanja u ovom trenutku ima podršku svih političkih aktera uz naglasak da je SBB Fahrudina Radončića “SUZDRŽAN” samo iz razloga što kao koalicioni partner SDA na svim nivoima vlasti opstruira aktuelnu vlast, a ne žele se odreči funkcija na koje su ustoličili svoje kadrove, između ostalog i na lokalnom sjevrnokorejskom mediju.

visoko.ba