SvijetLavrov: Amerikanci upravljaju ratom u Ukrajini i tako vode rat protiv Moskve

Lavrov: Amerikanci upravljaju ratom u Ukrajini i tako vode rat protiv Moskve

Ruski ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da šta god da Sjedinjene Američke Države kažu, one upravljaju sukobom u Ukrajini, isporučuju oružje, municiju i obavještajne podatke i tako vode rat protiv Rusije.

“Oni snabdijevaju oružjem, municijom i obavještajnim podacima Ukrajinu. Oni šalju satelitske podatke – oni vode rat protiv nas”, rekao je Lavrov.

Bez obzira na to šta pričaju, naglasio je, Amerikanci upravljaju ovim ratom.

“Ono što se dešava jeste da je Ukrajina godinama bila pripremana da se bori svojim rukama i svojim tijelima da strateški porazi Rusiju”, rekao je Lavrov za kanal Rusija 1.

Visoko.ba/federalna.ba/Srna


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE