Lars Gunnar Wigemark sutra u Visokom

Šef delegacije Europske Unije i Specijalni predstavnik EU u BiH NJ.E. Lars Gunnar Wigemark u srijedu 4. oktobra posjetit će Općinu Visoko, gdje će sa načelnicom mr. sci. Amrom Babić i predstavnicima lokalne zajednice, razgovarati o njenom strateškom opredjeljenju i razvoju, kao i o drugim bitnim pitanjima uz posjetu visočkim privrednim subjektima i kulturno-historijskim lokalitetima.

Općina Visoko je sjajan primjer dobre lokalne zajednice i nije slučajno da NJ.E. ambasador Lars Gunnar Wigemark stiže u posjetu Visokom.

Riječ je o sredini koja je u proteklih par godina maksimalno radila na stvaranju povoljne poslovne klime i otvaranju novih radnih mjesta sa posebnim osvrtom za pružanje šansi mladim ljudima.

Nj.E. Ambasador Lars-Gunnar Wigemarka posjetu Visokom započinje susretom sa  načelnicom Amrom Babić i njenim saradnicima, predsjedavajućim i dopredsjedavajućim Općinskog Vijeća, uz kratku prezentaciju o Općini Visoko.

Nakon toga će uslijediti sastanak sa predstavnicima poslovne zajednice.

Planiran je i obilazak nacionalnog spomenika “Stari grad Visoki” i arheološkog područja Mili-krunidbenog i grobnog mjesta bosanskih kraljeva, te posjeta privrednim subjektima: Općoj poljoprivredno-proizvodno-prometno-uslužnoj zadruzi BIOS, Industriji prehrambenih proizvoda VISPAK i sjedištu drvne industrije Secom.

 

Press Općine Visoko