SportBorilački sportoviLarisa Cerić među 7 najboljih na Grand Slamu u Tel Avivu

Larisa Cerić među 7 najboljih na Grand Slamu u Tel Avivu

Proteklog vikenda u Izraelu održan je Grand Slam kao jedno od takmičenja sa najjačim rejtingom na svijetu, na kojem je učestvovalo 398 takmičara iz 52 zemlje.

Larisa je zauzela sedmo mjesto sa pobjedama nad predstavnicima Litvanija i Italije, Jablonskyte Sandra i Tavano Asye, dok je u trećem kolu zadobila povredu protiv domaćina Izraelke Hershko Raz, luksaciju prsta na ruci i spriječena je da nastavi njen pohod ka medalji. Ipak sa 260 novih bodova koliko je osvojila na ovom takmičenju već se nalazi među sportistima koji su u olimpijskoj normi.

Osim olimpijke Larise Cerić, na Grand Slam-u su nastupili i Aleksandra Samardžić, Anđela Samardžić i Toni Miletić. Pored Larise Cerić koja je trenutno u normi za OI Paris 2024, Aleksandra Samardžić se također nalazi u kontinentalnoj kvoti, te je mora zadržati u narednom periodu.

Našim džudistima želimo sreću u narednom takmičarskom periodu!

Okbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE