NaslovnicaZanimljivostiLara Croft i ...

Lara Croft i igra Tomb Raider slave 25. godišnjicu

Jedan od najpoznatijih likova iz svijeta gaminga, Lara Croft, kao i igra Tomb Raider, proslavljaju 25. godišnjicu od svog nastanka.

Neovisna, snažna i neustrašiva Lara Croft je obilježila devedesete u svijetu gaminga te je postala jedan od najpopularnijih i najpoznatijih likova svih vremena. Otkako se pojavila u igri Tomb Raider, Lara se značajno promijenila u proteklih 25 godina, kako fizički, tako i emotivno.

“Lara je postala ikona jer nismo imali puno ženskih heroja u videoigrama. Pojavila se u pravo vrijeme dolaskom 3D grafike”, izjavio je Dallas Dickinson iz kompanije Crystal Dynamics, koji je izvršni producent igre Tomb Raider.

Prvi Tomb Raider je razvio Core Design, a objavila ga je kompanija Eidos. U proteklih 25 godina je prodano više od 85 miliona kopija igara Tomb Raider u cijelom svijetu.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.