SportAuto-Moto"Land of pyramids pt.2": Vrše se posljednje pripreme za visočki adrenalinski spektakl...

“Land of pyramids pt.2”: Vrše se posljednje pripreme za visočki adrenalinski spektakl u aprilu

Baš kao i prošle godine, 22. i 23. aprila ove godine Visoko će biti domaćin Hard Enduro utrke “Land of pyramids 2017 part 2”. Nakon što je ova utrka stekla veliku popularnost prošle godine, organizatori očekuju još senzacionalniju i posjećeniju manifestaciju, koja će privući veliki broj učesnika i gledalaca tokom pretposljednjeg vikenda u aprilu.
Za razliku od prošle godine, kada je na utrci učestvovalo oko 120 takmičara, ove godine se očekuje porast takmičara zbog pozitivnih impresija sa prve utrke, a posebno će biti zanimljivo pratiti veliki broj takmičara iz inozemstva, jer je ova utrka od početka stekla internacionalni karakter, kazali su organizatori ove utrke za Visoko.co.ba.
Ove godine utrku organiziraju članovi Enduro motokluba “Enduro” Visoko, koji su se već potrudili da prošire stazu i da pruže mnogo više zanimljivih sadržaja i više segmenata utrke.
Još od završetka prošlogodišnje utrke entuzijasti i zaljubljenici u motosportove iz Visokog rade na pripremi nove utrke, te je velika većina stvari na stazi spremna za početak utrke, ipak ovih dana radi se na logistici i prikupljanju potrebnog novca za održavanje utrke. Organizatori očekuju veliku podršku prijatelja, sponzora, lokalne zajednice, ali i općinske administracije, kojima se unaprijed zahvaljuju na susretljivosti i pomoći, koju su im pružali i koju će im pružiti.
Naravno, kao i prošle godine, veliki broj volontera bit će potreban kako bi cijelo Visoko zajedničkim naporom organizovalo jedan spektakularan događaj, koji će svima donijeti razvijanje turističkih i privrednih potencijala, jer se očekuje velika posjećenost.
Utrka će, kako smo rekli, biti održana 22. i 23. aprila ove godine, a već od 1. februara počet će pripreme za drugi dio Hard Enduro utrke “Land of pyramids”, kako bi sve bilo spremno za sam početak utrke.
Već je objavljen i pravilnik ovogodišnje utrke, te svi mogu da pročitaju šta ih to očekuje tokom pretposljednjeg aprila u predivnoj visočkoj prirodi.
Jedno je sigurno, svi ljubitelji motosportova, prirode i adrenalina imat će priliku da uživaju u spektakularnoj utrci, a svi oni koji se žele priključiti organizaciji i pomoći u pripremi utrke mogu to učiniti putem Facebook stranice Land of pyramids – Enduro Visoko, gdje je moguće pronaći i više informacija o samoj utrci.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE