SportTenisKyrgios traži da se odbaci optužba za fizički napad zbog njegovog mentalnog...

Kyrgios traži da se odbaci optužba za fizički napad zbog njegovog mentalnog zdravlja

Australijski teniser Nick Kyrgios zatražio je da se protiv njega odbaci optužba za fizički napad, a kao razlog je naveo svoje mentalno zdravlje, prenijeli su danas tamošnji mediji. Njega je na saslušanju na sudu u Canberri zastupao advokat Michael Kukulies-Smith. Finalista ovogodišnjeg Wimbledonea se nalazi u Tokiju gdje učestvuje na ATP turniru.

Advokat je tražio odlaganje kako bi se procijenilo mentalno zdravlje 27-godišnjeg tenisera. On je dodao da su problemi sa mentalnim zdravljem njegovog klijenta poznati. Fizički napad dogodio se u decembru prošle godine.

Kyrgios zauzima 20. mjesto na ATP listi, a novinarima u Tokiju je rekao da je fokusiran samo na tenis. “U Tokiju sam i pokušavam da igram dobar tenis, zadržim svoj ritam i radim svoj posao”, rekao je Kyrgios.

Naredno ročište zakazano je za 3. februar.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE