Kupio najjeftiniji autobus u Engleskoj i poveo navijače u Pariz. Evo kako su završili

320

Navijač Liverpoola i poznati engleski youtuber Simon Wilson ovog se tjedna odlučio na odvažnu avanturu s plemenitim ciljem prijevoza navijača Redsa koji si ne mogu priuštiti put u Pariz na finale Lige prvaka. Kupio je najjeftiniji autobus u zemlji i poveo 50 navijača u Francusku za samo jednu funtu.

“Kupio sam najjeftiniji autobus u Velikoj Britaniji koji sam mogao naći. Guglao sam ‘jeftini autobusi’ i izbacilo mi je ovaj. Stavili smo na njega naljepnice koje su, za usporedbu, koštale više od samog autobusa”, rekao je Wilson, koji očito nije računao na to da će kvaliteta kupljenog vozila biti u skladu s cijenom.

Problemi su počeli odmah po polasku. Ispred Anfielda se okupilo 50 navijača te su zajedno krenuli na put, ali već na putu do pet kilometara udaljenog trening-centra Melwood, gdje su se planirali zaustaviti, postalo je jasno da će put biti paklen jer nije radila klima niti su se mogli otvoriti prozori.

Povrh svega, do polaska im nije stigla potvrda od osiguranja da 22 godine starim autobusom smiju u Francusku pa su u Melwoodu stali na obilazak i čekali vijesti. Ispostavilo se da autobus ne zadovoljava pariške ekološke standarde.

“Zabrinuo sam se zbog ljudi koji su imali ulaznice i bili su jako uzbuđeni. Opcija da ne stignemo u Pariz nije postojala. Odlučio sam da ćemo prijeći na plan B, nazvao neke ljude i uspjeli smo osigurati drugi autobus, koji je zadovoljavao kriterije”, ispričao je Wilson, a prenosi Mirror.

No zbog svega toga jako su kasnili u polasku i zakasnili na trajekt u Doveru kojim su trebali do francuske obale. “Nazvao sam prijevozničku tvrtku i rekli su nam da je netko otkazao sljedeći trajekt pa smo rezervirali taj. Ne možeš to izmisliti”, ispričao je Wilson.

Naposljetku su u hotel u zabačenom dijelu Francuske stigli u 4 ujutro, sasvim dovoljno prije finala koje njihov klub večeras protiv Real Madrida igra od 21 sat. Putovanje se otegnulo i Wilsona je koštalo puno više od očekivanog, ali putnicima je unatoč svemu naplatio samo jednu funtu i ne žali ni za čim.

“Nakon ovoga ću morati objaviti bankrot, ali svaka čast svima u autobusu. Kapetan tone s brodom pa ni ja nisam napustio ovaj autobus, iako bi mi bilo draže da smo stigli onim prvim”, rekao je youtuber.

Visoko.co.ba/Index.hr

Komentari

komentara