NaslovnicaZDKKULT u posjet...

KULT u posjeti čelnicima Skupštine ZDK

Draženka Subašić, predsjedavajuća Skupštine ZDK je sa svojim zamjenicima gospodinom Ivom Tadićem i gospodinom Jasminom Duvnjakom ugostila direktora Instituta za razvoj mladih „KULT“, gospodina Jasmina Bešića i gospođu Belmu Gijo, koji su predstavili rad ovog instituta i program za buduću saradnju sa Zeničko-dobojskim kantonom.

Naime, Institut za razvoj mladih KULT, uz podrsku UN WOMEN, provodi inicijativu “Jacanje uloge žene iz ruralnih područja ZDK”. U prvoj fazi bi se radilo u općinama Visoko i Doboj Jug, a iz UN WOMEN je najavljena i saradnja u ovom kantonu. U sklopu inicijative urađeno je istraživanje problema i potreba žena u ZDK sa posebnim naglaskom na ove dvije općine.

Institut je predložio Skupštini Zeničko-dobojskog kantona potpisivanje Sporazuma o saradnji koji u fokus stavlja ravnopravnost polova i jačanje uloge žene iz ruralnih područja. Rukovodstvo Skupštine je izrazilo spremnost da potpiše sporazum u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona polovinom maja 2015. godine.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.