ZDKPolitikaKukićev kadar imenovan za izvršnog direktora EP BiH, ZDK ostao bez predstavnika

Kukićev kadar imenovan za izvršnog direktora EP BiH, ZDK ostao bez predstavnika

Istekao je mandat direktoru Elektroprivrede BiH Elvedinu Grabovici. Vlada FBiH je na njegovo mjesto za vršioca dužnosti imenovala Bajazita Jašarevića.

U borbi za čelne pozicije u elektroenergetskom sektoru  dovelo je do  sve otvorenijih nesuglasica unutar SDA.

Međutim,  stavovi su se mijenjali iz minute u minutu. Na zadnji dan isteka mandata Elektroprivreda BiH je dobila novu Upravu. SDA je pronašla kompromis.

Iz vrha SDA negiraju postojanje stranačkih struja i nesuglasica, te smiruju situaciju.

Kadrovi u ovoj bitnoj oblasti dijelile su po kantonima.  ZDK-a je ostao bez svojih predstavnika iako imaju pet rudnika i bitna su karika u proizvodnji električne energije. Banovićka SDA uslovljavanjem stranačkog vrha dobila je traženo.

Jedan od izvršnih direktora EP-a je Nevad Ikanović, kandidat Mirsada Kukića. O ovome ne želi govori.

Ovo su privremena rješenja, do okončanja konkursne procedure, ali svakako mogu biti i trajna do kraja mandata.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE