Kuglanje: Dženan Ganić na spisku Mehmeda Bajtarevića

1216

Selektor muške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Bajtarević odredio je širi spisak kuglaša za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Speichersdorfu (Njemačka) u vremenu od 12. do 23. maja 2015.godine.

Na širem spisku se nalaze po četiri kuglaša Kozare i Rudara, tri iz Knin Revite i po jedan iz sarajevskog Željezničara, visočke Bosne i Međugorja, te internacionalac Darko Lotina, koji nastupa u Njemačkoj.

To su: Amar Alagić, Dinko Dundić, Muamer Bešić i Nermin Hrustemović (Rudar), Nemanja Galić, Đorđe Paštar, Miroslav Aleksić i Željko Vajkić (Kozara), Vladimir Gurešić, Marko i Milodrag Trklja (Knin Revita), Dženan Ganić (Bosna), Bono Šarac (Međugorje), Izudin Herenda (Željezničar) i Darko Lotina (ESV Ravensburg).

– Kriterij za širi spisak bio je rejting kojeg imaju reprezentativci i učinak u minulom prvenstvu BiH. Nakon dva izborna nastupa na kuglani Lauš u Banja Luci odlučit ću se za osam putnika u Njemačku. Među kandidatima je prvi put internacionalac Darko Lotina, koji želi nastupiti za Bosnu i Hercegovinu u kojoj je rođen, što je svakako primjer za pohvalu, istaknuo je izbornik muške reprezentacije BiH Mehmed Bajtarević.

Komentari

komentara