KTK Visoko poslovao sa gubitkom 1.482.872 KM

Vlada Federacije BiH usvojila je izvješće Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o poslovanju gospodarskih društava iz oblasti industrije u 2017. godini i zadužila ga da i dalje vrši monitoring njihovog poslovanja i izvještava Vladu FBiH.

Sva gospodarska društva koja su poslovala s gubitkom u 2017. godini obavezna su sačiniti sanacijski plan, kako bi ga upravljačke strukture usvojile i postupile u skladu s njim.

Nakon analize financijskih izvještaja pet gospodarskih društava, promatranih kroz ostvarene ukupne prihode, rashode i dobit/gubitak od poslovnih aktivnosti, uočljivo je da su Konfekcija Borac d.d. Travnik, Aluminij d.d. Mostar, KTK Visoko d.d. Visoko, Arcelormittal Zenica d.o.o. i Energoinvest d.d. Sarajevo ostvarili negativan financijski rezultat, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

KTK Visoko d.d. Visoko 1.482.872 maraka. KTK-u Visoko odobreno je 350.912 maraka za umirovljenje 72 zaposlenika. Iz subvencija javnim poduzećima za uplatu doprinosa za PIO/MIO za umirovljenje zaposlenika KTK-u Visoko je dodijeljeno 14.686 maraka. priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Fena