NaslovnicaZDKKŠCZ ZDK: Str...

KŠCZ ZDK: Strogo zabranjeno spaljivanje korova i niskog rastinja svim građanima

Brojni šumski požar prethodnih dana zahvatili su velika šumska prostranstva širom Bosne i Hercegovine te zadali težak zadatak vatrogascima u ionako vanrednom stanju, prozrokovanom borbom protiv pandemije koronavirusa.

Već nekoliko puta smo pisali o borbi visočkih vatrogasaca sa vatrenim stihijama oko našeg grada, te apelirali na građane da budu pažljivi tokom proljetnih radova.

(FOTO) Visočki vatrogasci već danima u borbi sa šumskim požarima oko Visokog: Nesavjesnost građana ugrožava prirodna bogatstva

S tim u vezi, ovih dana stigla je i naredba Kantonalnog štaba civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, od 7. aprila, sa sljedećim stavkama:

• Strogo se zabranjuje svim pravnim i fizičkim licima spaljivanje korova i niskog rastinja, u toku čišćenja poljoprivrednih površina, na području ZDK.

• Za realizaciju ove naredbe zadužuje se MUP ZDK.

• Ova naredba stupa na snagu 8. aprila u 06:00 sati i traje do 30. aprila 2020. godine do 24:00 sati.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.