KS Model – Visočani uradili tapacirung kompletnog interijera nove bh.jahte

Nakon što je prije nekoliko dana u Sarajevu promovirana nova jahta kompanije Derubis iz Viteza, koja je izuzetno pozitivna priča i dokaz da i iz BiH u svijet mogu otići vrhunski proizvodi, imali smo priliku saznati nešto više i o saradnicima u ovom projektu, a jako bitno je pomenuti da je jedan od kooperanata u izradi jahte bila i jedna visočka firma, KS Model.

– KS Model je osnovan u Visokom 1998.godine, a prvobitan i primarna djelatnost nam je bila kožna galanterija i konfekcija, da bismo se kasnije preorjentisali na auto industriju. Za kratko vrijeme smo uspjeli postati prepoznatljivi na domaćem, ali i svjetskom tržištu, a kao dokaz kvalitetnog rada stigla je i saradnja sa kompanijom Derubis iz Viteza. – kažu iz KS Model.

Bio je to novi izazov za ovu visočku kompaniju, jer su ušli u novo područje djelovanja. – Njima je bilo potrebno tapaciranje kompletnog interijera jahte koju ste ovih dana imali priliku vidjeti u Sarajevu, a mi smo izabrani kao kompanija koja može odgovoriti tom izazovu. Naš tim na čelu sa direktorom Salihom Kuburom uspio je napraviti fantastičan projekat, a ovom prilikom u ime kompanije KS Model zahvala ide i Denisu i Lejli Kraljević, kao glavnim pokretačima projekta, jer su nam ukazali povjerenje, koje smo opravdali i u budućnosti nastavljamo ovu saradnju. – poručuju iz visočkog KS Model.

Pored ovog projekta o kojem priča cijela BiH u KS Modelu nastavljaju i sa svojim redovnim aktivnostima, u koje spadaju tapaciranje kompletnih auto interijera, popravka trošnih dijelova kao što su volani, tapacirunzi i ostali popratni dijelovi.

visoko.co.ba