NaslovnicaSportNogometKruna karijer...

Kruna karijere svakog igrača je Svjetsko prvenstvo

Fudbalski klub Velež ove godine proslavlja 100. rođendan. Legendarni golman i reprezentativac bivše Jugoslavije Enver Marić zasigurno je obilježio vijek postojanja Rođenih sa Neretve.

Za naš sportski magazin kaže da su navijači vjerovatno imali razloga kada su ga nazvali leteći Mostarac.

“Kažu da sam bio dobar golman. A ja sam želio u svakoj utakmici da se što više predstavim navijači, publici koja me gleda.”

Ističe da ne zna zbog čega Velež nikada nije osvojio prvenstvo.

“Ja to ne znam objasniti, ali mislim da smo sve mi krivi. Igrači, mi koji smo igrali morali smo nešto više dati. U kojem trenutku, ne znam. Ali morali smo da budemo prvaci. Nažalost nismo. Šteta. Zašto je tako bilo nemam objašnjenja.”

Marić navodi da je kruna karijere svakog igrača Svjetsko prvenstvo.

“Mi smo na Svjetsko prvenstvo otišli ‘74. godine. Imali smo odličnu reprezentaciju i očekivao se dobar rezultat. Nažalost ono što smo očekivali, mi svi i javnost, nismo ostvarili. Ali bili smo na Svjetskom prvenstvu. Nismo se obrukali, ali mogli smo i bolje.”

Naglašava da određeni trenuci, uspješni ili neuspješni, prave put i karijeru.

Smatra da je svijetla budućnost bh. fudbala.

O predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru kaže da ga najviše zanima kakvi će uslovi biti.

“Sve je drugo poznato. Utakmica kao utakmica, ko je bolji poijedit će, ko ima sreće pobijedit će. U zadnje vrijeme Hrvatska svakoga pobijedi, Srbija ima strašne igrače. Ako bude sreće, sve se može postići. Imaju mnogo potencijala.”

Federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.