KRG “Visoko”: “Victoria Cup”- Sofija

Klub ritmičke gimnastike “Visoko” proteklog vikenda gostovao je na međunarodnom turniru “Viktoria Cup” u Sofiji, sa pet takimičarski koje su se pokazale u individualnim vježbama u B i B-light programu. Na ovom turniru pored klubova iz Bugarske prisustvovali su klubovi iz: Njemačke, Italije, Belgije, Kipra i Egipta.

“Takmičarke su bile uspješne na terenu, njihovi rezultati to i govore, bila sam jako ponosna na njih, a i na sebe. Ovo takmičenje nam veoma mnogo znači. Bila nam je čast i zadovoljstvo što smo bile dio ovog turnira, upoznale smo mnoge trenerice, a i takmičarke koje su bile Svjetski i Evropski šampioni u ritmičkoj gimnastici. Također, važno je spomenuti da Bugarska ima četiri medalje sa Olimpijade, Seoul 1988. godine srebrena medalja, Atlanta 1996. godine srebrena medalja, Athens 2004. godine bronzana medalja i Rio 2016. godine bronzana medalja”, navela je trenerica visočkih gimnastičarki Amina Lepić.

Inače, visočke gimnastičarke stigle su do velikog broja medalja u Sofiji, a rezultati su sljedeći:

-Dalia Frljak 4.mjesto u vježbi bez rekvizita

-Sara Bečarević 2.mjesto u vježbi bez rekvizita

-Arnela Bećković 1.mjesto u vježbi bez rekvizata, 1.mjesto u vježbi sa vijačom i 1.mjesto u višeboju

-Sajra Salčinović 1.mjesto u vježbi bez rekizita

-Emina Hasanspahić 2.mjesto u vježbi bez rekvizita, 1.mjesto u vježbi sa obručem i 4.mjesto u višeboju.

Posebno priznanje na ovom turniru dobila je Sara Bečarević za “Favorite of the audience”.

Iz KRG “Visoko” poručuju da sada prelaze na domaće takmičenje, odnosno na pripreme za 9. Međunarodni turnir “Visoko 2019”, koji će biti održan 30. novembra ove godine.

Ritmička gimnastika “Visoko” Visoko

Povezane vijesti: