KRG “Visoko”: 15 godina uspješnog rada i postojanja

15 GODINA USPJEŠNOG RADA KLUBA RITMIČKE GIMNASTIKE “VISOKO” U VISOKOM

Na incijativu općine Visoko Fehima Memića, Ismeta Hadžimejlića i Aide Hadžić 14. Maja 2003. godine pokrenuta je Škola ritmičke gimnastike koja je obezbijedila optimalne uslove za buđenje gimnastičkog sporta u Visokom.

Od 9. maja 2006. godine, Škola je registrovana kod Ministarstva obrazovanja nauke kulture i sporta ZDK kao Klub ritmičke gimnastike „Visoko“ Visoko

22. juna 2006. Godine postaje član Sportskog saveza općine Visoko, a 17. Decembra 2007. godine i član Gimnastičkog  saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

2014. godine prima se u članstvo državnog Gimnastičkog saveza BiH, gdje je iste godine bio organizator i domaćin 1.Državnog prvenstva u ritmičkoj gimnastici.

Klub ritmičke gimnastike „Visoko“ je učestvovao na mnogim Međunarodnim turnirima u Bosni i Hercegovini ali i Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, na Balkanijadi u Grčkoj – Prvim Igrama Jugoistočne Evrope 2007. godine, zatim u Njemačkoj i drugim takmičenjima po pozivu. Djevojčice su mnogo puta učestvovale na sportskim revijama i klubskim druženjima.

Trenutno klub broji oko 150 članica djevojčica koje se bave rekreativno , te 20 takmičarki koje su veoma uspješne i redovno posjećuju međunarodne turnire.

KRG”VISOKO” djeluje na 4 mjesta i to:

Visoko, Moštre, Breza i Ilijaš

A trenerice koje vode ovaj klub su Amina Lepić, Melika Nazifović te Alina Rajkić koje su za ovaj dosadašnji rad stekle licence nacionalnog sudije ritmičke gimnastike.

Jedan od posljednjih zapaženiih nastupa dogodio prošli vikend gdje su djevojčice ovog kluba takmičile u grupnim i individualnih vježbama na turniru “4.Victoria cup”, a visočki klub je osvojio ukupno 15 medalja.

Ovo je samo jedan od posljednjih zapaženih uspjeha, klub ritmičke gimnastike “Visoko” kontinuirano radi, te im želimo čestitati 15 godina rada i naravno još mnogo uspjeha i medalja u narednom periodu.