KRG “Pirueta”: Zakarpatski kup u Ukrajini

Prošlog vikenda održan je Zakarpatski kup, Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Cup of Transcarpathia-2019”, Užgorod (Uzhgorodu), Ukrajina. Na dvodnevnom takmičenju učestvovale su 62 ekipe, što je 650 gimnastičara iz Ukrajine, kao i Bosne i Hercegovine, Slovačke, Mađarske, SAD-a i Švajcarske.

U dvije sale sportskog kompleksa “Yunist” gimnastičarke su se takmičile u različitim kategorijama prema nivou pripreme. Naročito, Užgorod je predstavljen učenicima sportske škole “Spartak”, sportskim klubovima “Karpatija” i “Pirou”, regionalnom dječijom i omladinskom sportskom školom.

U karpatskom kupu ritmičke gimnastike, u organizaciji SC “Karpatia” takmičili su se sportisti od 4. do 17. godine od kojih su se najbolji takmičili u programu finalnih takmičenja. Gradonačelnik Užgoroda Bogdan Andreev čestitao je učesnicima takmičenja, a otvaranju takmičenja prisustvovao je šef Odsjeka za omladinu i sport pri Zakarpatskoj regionalnoj državnoj upravi Vitaliy Erfan,kao i zamjenik gradonačelnika Užgoroda, Aleksandar Bilak.

I na ovom turniru, učešće su uzele mlade gimnastičarke našeg kluba KRG “Pirueta”. Učestvovalo je 6 takmičarki, koje su sa svojom trenericom odletjele iz Sarajeva za Ukrajinu kompanijom Wizz air 29.3.2019. (petak), a vratile se 01.04.2019. (ponedeljak).

“Drago nam je da su naše djevojčice boravile kod svojih drugarica iz kluba “Karpatia” Užgorod koje su ih ugostile na najljepši način, što su se još zbližile i bolje upoznale. Mi imamo jako dobru saradnju već dvije godine sa ovim klubom i njihovom trenericom Marinom Semeniyuk, koje su bile i naše gošće u Visokom, i boravile na zajedničkim pripremama i kampovima, na kojima su članice oba kluba razmjenile svoja iskustva, znanja i vještine i stekle nova. Nadamo se i dalje uspješnoj saradnji sa klubom SC “Karpathia” u cilju ostvarivanja boljih rezultata. Ovom prilikom im se zahvaljujemo i očekujemo s radošću ponovni susret.” – rekla je trenerica kluba KRG “Pirueta” Visoko i Kakanj, Amina Hadžimehanović.

Na ovom turniru takmičarke kluba KRG “Pirueta” osvojile su sljedeće rezultate:

Rezultati:

– Belma Eylem Babić (2008)- 4. mjesto (višeboj), 5. mjesto (bez rekvizita), 2. mjesto i srebrna medalja (obruč)

– Melika Ždralović (2008)- 5. mjesto (višeboj), 2. mjesto i srebrna medalja (bez rekvizita), 1. mjesto i zlatna medalja (lopta)

– Ajna Muco (2010)- 3. mjesto i bronzana medalja;

– Amina Hrnjić (2008)- 3. mjesto i bronzana medalja

– Iman Šehagić (2008)- 7. mjesto

– Farah Dželilović (senior)-  10. mjesto u finalima

 Čestitamo svim učesnicama na odličnim rezultatuma sa željom da tako nastave.