NaslovnicaLokalne TemeSportKRG“ Pirueta“...

KRG“ Pirueta“ Visoko: Visočka ambasadorica ritmičke gimnastike na Evropskom prvenstvu

Protekle sedmice delegacija reprezentacije u ritmičkoj gimnastici Bosne i Hercegovine, učestvovala je na 38. Evropskom prvenstvu koje se održalo u Tel Avivu u Izraelu.

Delegaciju Bosne i Hercegovine sačinjavalo je sedam takmičarki i četiri trenerice, a među kojima je bila i članica Kluba ritmičke gimnastike „Pirueta“ Visoko, Melika Ždralović, u pratnji trenerice Amine Hadžimehanović.

Uzimajući u obzir da je Melika prva ritmička gimnastičarka iz Visokog i Zeničko- dobojskog kantona u historiji koja je ispunila normu za ovo takmičenje, preuzela je odgovornost i aktivno se pripremala tri mjeseca. Šestodnevni boravak u Izraelu bio je novo iskustvo i ostvarenje njenih snova. Takmičenje se održavalo u izraelskoj dvorani „Expo“, a titulu najboljih ostvarile su gimnastičarke iz Izraela, Bugarske i Italije.

 

Za Gimnastički Savez Bosne i Hercegovine je ovo četvrti put da reprezentativke putuju na ovako značajno takmičenje te je i sama organizacija odlaska delegacije veliki uspjeh. Gimnastičarke Bosne i Hercegovine nisu ostvarile plasman u finale, ali njihove nastupe su zapazile sutkinje i predsjednica Tehničkog komiteta, Dominique Muller- Lauth, ističući progres performansa bh gimnastičarki sa željom da će gimnastičarke BIH biti aktivne i na narednim prvenstvima.

Delegaciju je dočekao ambasador Bosne i Hercegovine u Izraelu, gosp. Duško Kovačević, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što su mlade gimnastičarke dostojansveno predstavile boje svoje zastave.

 

„Jako sam sretna što sam ispunila normu da predstavljam svoju državu na Evropskom prvenstvu. Za mene je ovo veliki uspjeh, jer se moj trud isplatio. Želim se zahvaliti svima koji su mi omogućili pripremu i odlazak na prvenstvo.“- rekla je Ždralović.

Ispred Kluba ritmičke gimnastike „Pirueta“ Visoko rekli su da je ovo najveći rezultat do sada, te da će nastaviti sa svojim aktivnostima i uspjesima i u budućnosti.

Odlazak u Izrael omogućili su sponzori i privredni djelatnici: ZIRA, Prevent, Ugarak d.o.o, Apoteka „Nera“, Albex group, te uvaženi Gradonačelnik Mirza Ganić i Premijer ZE- DO kantona, Mirnes Bašić.

KRG „Pirueta“ Visoko / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.