NaslovnicaLokalne TemeKRG „PIRUETA“...

KRG „PIRUETA“ VISOKO: Uspješno realizovan ljetni kamp ritmičke gimnastike na Ponijerima u Kaknju

Nakon uspješno realizovanog ljetnog kampa prošle godine u Čornoj Tisi u Ukrajini, ove godine smo se odlučili za predivnu destinaciju u našoj domovini, planinsko izletište Ponijeri u Kaknju. Uz bogat program ljetnog kampa članice našeg kluba su uživale u prirodnim ljepotama Ponijera.

Ljetni kamp se održao u Kulturno- edukativnom centru na Ponijerima u trajanju od pet dana, a članice je predvodila trenerica kluba Stella Federovych.

Cilj kampa je bio osigurati članicama kluba aktivan ljetni raspust, upoznati ih sa sportskim načinom života te im prikazati kretanje kao važnu kariku života. Članice iz Visokog i Kaknja su se bolje upoznale, uz različite sportske, edukativne i zabavne aktivnosti, učile su funkcionirati u kolektivu, poštovanju, toleranciji, razumijevanju.

Kroz program kampa, članice kluba „Pirueta“ prolazile su treninge ritmičke gimnastike, baleta, kondicione treninge, ples, istezanje, takmičenje u grupama i joge.

Osim sportskih sadržaja u kampu su bile uključeni i edukativni programi, likovne radionice, poticanje društvenih igara i maksimalna interakcija među članicama.

Za članice kluba „Pirueta“ Visoko, ovo je bila posljednja aktivnost prije zasluženog odmora koji slijedi. Od septembra nastavljamo sa aktivnostima, upisom novih članica, trenažnim procesom i takmičenjima.

KRG „PIRUETA“ VISOKO

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.