Kremasta supa od celera

Sastojci:

40 g maslaca

100 g luka

4 stapke celera

1 čen bijelog luka

30 g glatkog brašna

1 kašika soli

mljeveni crni biber

malo naribanog muškatnog oraščića

½ kašike smeđeg šećera

100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Na rastopljeni maslac dodajte sitno nasjeckani luk, narezanu stapku celera i kratko popecite. Dodajte protisnuti bijeli luk, uspite brašno, lagano ga popecite, pa uz miješanje ulijte 1,2 l vode. Dodajte so, biber, muškatni oraščić i šećer. Kuvajte na laganoj vatri da povrće omekša. Kuvano povrće malo ohladite, a potom usitnite štapnim mikserom da dobijete finu kremastu supu. Ulijte pavlaku, po potrebi dodajte vode da dobijete željenu gustoću i, ako je potrebno, posolite.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.