Sastojci:
40 g maslaca
100 g luka
4 stapke celera
1 čen bijelog luka
30 g glatkog brašna
1 kašika soli
mljeveni crni biber
malo naribanog muškatnog oraščića
½ kašike smeđeg šećera
100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Na rastopljeni maslac dodajte sitno nasjeckani luk, narezanu stapku celera i kratko popecite. Dodajte protisnuti bijeli luk, uspite brašno, lagano ga popecite, pa uz miješanje ulijte 1,2 l vode. Dodajte so, biber, muškatni oraščić i šećer. Kuvajte na laganoj vatri da povrće omekša. Kuvano povrće malo ohladite, a potom usitnite štapnim mikserom da dobijete finu kremastu supu. Ulijte pavlaku, po potrebi dodajte vode da dobijete željenu gustoću i, ako je potrebno, posolite.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.