Sastojci:
200 g tjestenine po izboru
200 g posne majoneze
konzerva tunjevine
2 kašike susama
so, biber
origano
malo crvene paprike
ili graška
Priprema:
Skuvanu i procijeđenu tjesteninu ostavite da se ohladi. U šerpici, na laganoj vatri, propržite susam. Tunjevinu ocijedite od ulja i ubacite je u testeninu. Dodajte i majonezu, susam, origano, so, biber, a da bi salata dobila malo boje, ubacite i sitno isjeckanu crvenu papriku, malo graška ili dekorišite čeri paradajzom. Sve dobro promiješajte i stavite u frižider da se ohladi.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.