Krađe, saobraćajna nesreća i nasilničko ponašanje obiježile proteklu sedmicu u Visokom

U protekloj sedmici, pripadnici PS Visoko imali su “pune ruke posla”.

Naime, prema izvještajima MUP-a ZDK-a, od 10. do 17. oktobra 2022. godine, pripadnicima PS Visoko prijavljeno je nekoliko krađa, jedna saobraćajna nesreća, te i nasilničko ponašanje.

Naime, kako smo ranije pisali, prvo je dana 11.10.2022. godine, u 10,50 sati, na regionalnom putu Visoko-Kiseljak u mjestu Buci, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Polo”, kojim je upravljala Š.A., rođena 1987. godine, iz Visokog, i putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, kojim je upravljao D.F., rođen 1955. godine, iz Breze. U ovoj saobraćajnoj nezgodi Š.A. je zadobila teške tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Visoko.

Također, istog dana, odnosno u utorak 11.10.2022. godine, u 07,40 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Visoko se obratio rukovodilac PJ „Šumarija Visoko“ i tom prilikom prijavio da je u toku noći 10/11.10.2022. godine, od strane nepoznatih lica izvršena krađa pet metara kubnih drvne mase sa lagera navedenog preduzeća, koji se nalazi u mjestu Kondžilo. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

U četvrtak, dana 13.10.2022. godine, u 07,35 sati, u ulici Bosne Srebrene, od strane lica N.I., rođenog 1993. godine, iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje” prema licu S.N., rođenom 1984. godine, iz Visokog, koje je tom prilikom zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Visoko. Lice N.I. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Istoga dana, u 10,45 sati, u ulici Musala, u prodavnici “Izbor Trgovina”, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Krađa”, kojom prilikom je otuđen mobilni telefon marke ” Xiaomi Redmi 10”, vlasništvo T.R., iz Visokog. Daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Visoko.co.ba / Redakcija

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.