SvijetKosovska policija: Nema slanja specijalnih jedinica na sjever Kosova

Kosovska policija: Nema slanja specijalnih jedinica na sjever Kosova

Policija Kosova je objavila je da u skladu sa trenutnom situacijom i dešavanjima u zemlji ima svoje operativne planove za očuvanje ustavnog poretka Kosova, slobode kretanje te očuvanja reda i mira širom zemlje.

U saopštenju dostavljenom medijima navedeno je da “policijske jedinice javnog reda i granične jedinice po službenoj dužnosti kruže/kreću se u zavisnosti od obaveza i policijskih zadataka, ali nema angažovanja, niti slanja specijalnih jedinica na sjever Mitrovice, kako je objavljeno u medijima”.

Dodaje se da Kosovska policija kontinuirano prati dešavanja u zemlji, uključujući dešavanja u Sjevernoj Mitrovici i vrši profesionalne procjene u skladu sa kojima preduzima neophodne, razumne i zakonske mjere za rješavanje bezbjednosne situacije i profesionalno reagovanje u slučaju narušavanja građanske bezbjednosti ili ustavnog poretka.

“Policija Kosova će, prema potrebi i operativnim procenama, angažovati svoje osoblje, radi obavljanja poslova i zakonskih ovlašćenja, kako bi se garantovala opšta bezbjednost u zemlji, kao i bezbjednost svih građana bez razlike”, piše u saopštenju.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE