Košarkaška škola XXL Basket od četvrtka obnavlja rad sa djecom

U saradnji sa KK "Visoko"

1010

Košarkaška škola “XXL Basket” iz Visokog, koja je prije godinu i tri mjeseca bila na rubu egzistencije i pred gašenjem, o čemu možete pročitati dodatno pod naslovom: Avdo Aždajić: “Zbog finansijskih problema KŠ “XXL Basket” Visoko prestaje sa radom”, s ponosom objavljuje kako od narednog četvrtka se vraća u rad sa omladinskim sekcijama.
Naime, naš portal je dugo vremena pisao o teškoj situaciji u ovoj košarkaškoj školi, koja je u septembru 2013. prestala sa radom, te nakon godinu i pol dana, koliko je potrajao period bez trenažnog procesa, škola objavljuje poziv za sve djevojčice i dječake da se priključe svojevrsnom predtrenažnom procesu škole.
U okviru ovog procesa svakog četvrtka u KSC “Mladost” Visoko, od 17:30 sati, biti će održan trening za sve koji žele postati dio košarkaškog kolektiva, a na treningu stručni štab škole pokušati će da svim budućim košarkašicama i košarkašima prikaže rad škole i kako to izgleda jedan trening za omladinske pogone, te će ovaj predtrenažni proces poslužiti kao svojevrsna prezentacija košarke za sve djevojčice i dječake.
Ono što je važno napomenuti jeste da su svi ovi treninzi besplatni za sve polaznike košarkaške škole, a treninzima mogu prisutvovati sva djeca koja su rođena 1997. godine i djeca rođena poslije te godine. Na trening je obavezno donijeti osnovnu sportsku opremu koja se sastoji od: šorc/trenerka, majica/dres i patike za salu.

Također, važna stavka u ovom procesu jeste da je on rezultat saradnje Košarkaške škole “XXL Basket” i Košarkaškog kluba “Visoko”, koja je napokon ostvarena nakon dugog niza godina u kojima je uprava KK “Visoko” odbijala ovu suradnju, a nešto više o svemu tome kazao nam je prvi čovjek XXL Basket Visoko, Avdo Aždajić.

– Nakon dugog perioda apstinencije, u kome je škola bila pred gašenjem, došao je dan kada možemo pozvati svu djecu da se napokon okupe oko jednog kluba, jedne škole, koja će im ponuditi zdrav život i košarku, kao vodilju u današnjem vremenu. Napokon smo, nakon što je nova uprava preuzela klupu, ostvarili i tu famoznu saradnju sa Košarkaškim klubom “Visoko”, koju je stara uprava toliko odbijala, te se nadam da ćemo u budućnosti ostvariti i onu fuziju, o kojoj smo toliko govorili, a u okviru koje bi XXL Basket bio rasadnik talenata koji bi kasnije nastupali za KK “Visoko”.

Pozivam svu djecu da nam se četvrtkom od 17:30 sati pridruže u KSC “Mladost” i vide kako to izgleda jedan trening u košarkaškoj školi. – dodao je za kraj prvi čovjek škole. Aždajić.

O samom radu škole i daljim aktivnostima moći ćete čitati već sutra, na portalu Visoko.co.ba, u nastavku priče o reorganizaciji Košarkaške škole “XXL Basket” Visoko .

Komentari

komentara