NaslovnicaLokalne TemeKošarkaši Vis...

Košarkaši Visokog kreću u pohod ka A-1 ligi

Narednog vikenda počinje takmičarska sezona 2021/2022. u A-2 košarkaškoj ligi. I ove godine takmičenje će se odvijati u dvije grupe – Sjever i Jug. Interesantno je da će od ove sezone A-2 liga na određeni način biti razvojna liga, pošto će u ekipama moći nastupati igrači rođeni 2000. godine i mlađi. Doduše, odlukom Saveza, u rosteru tima će na utakmici moći biti i maksimalno tri starija igrača, a generalno u A-2 ligi će moći nastupati samo domaći igrači. Košarkaški klub “Visoko” će igrati u grupi Jug, a u nastavku možete vidjeti kako će izgledati grupe A-2 lige.

GRUPA JUG:
SPORTSKA AKADEMIJA J&A – Mostar,
KK TURBINA – Jablanica,
KK ILIDŽA – Ilidža,
KK MLADOST – Ilijaš,
KK BOSNA ROYAL – Sarajevo,
KK IUS – Sarajevo,
KK GEN – Sarajevo,
KK GORAŽDE – Goražde,
KK VISOKO – Visoko

GRUPA SJEVER:
KK GRADAČAC – Gradačac,
KK BOSNA – Kalesija,
KK LITVA – Banovići,
KK NOVI TRAVNIK – Novi Travnik,
KK BASKET TIME – Bugojno,
KK ISKRA – Bugojno,
KK PRVI KOŠ – Vitez,
KK BIHAĆ – Bihać,
KK SPARTANS – Živinice

Kada su utakmice KK “Visoko” u pitanju, raspored jesenjeg dijela sezone izgleda ovako:

1. kolo: Bosna Royal – Visoko
2. kolo: Visoko – IUS
3. kolo: Turbina – Visoko
4. kolo: Visoko – Ilidža
5. kolo: Goražde – Visoko
6. kolo: Visoko – Akademija J&A
7. kolo: GEN – Visoko
8. kolo: Visoko je slobodno
9. kolo: Visoko – Mladost

Prvi dio sezone počinje 23. oktobra i traje do 18. decembra ove godine. Nakon toga je predviđena pauza do 29. januara 2022. godine, kada će biti odigrano prvo kolo drugog dijela prvenstva, odnosno 10. kolo ukupno. Regularni dio sezone će trajati do 26. marta naredne godine, kada je na rasporedu posljednje, 18. kolo A-2 lige. Nakon odigravanja regularnog dijela takmičenja, igraće se doigravanje za prvaka A-2 lige (u play off ulaze po dvije prvoplasirane ekipe iz grupa Sjever i Jug).

Uprava Košarkaškog kluba “Visoko” je za sezonu 2021/22. u Savez uputila zahtjev za licenciranje ukupno 15 igrača, dok će trenersku ulogu i dalje obavljati Eldin Neimarlija.

IGRAČI:
Rističević Darko
Bečirhodžić Asim
Rizvanović Admir
Kevrić Adnan
Kevrić Adin
Vranić Aid
Hodžurda Faris
Čaluk Nedžad
Nikolić Igor
Karalić Halid
Sadiković Midhat
Genjac Amar
Spahić Admir
Čelik Sanin
Drpljanin Irfan

Visoko.co.ba/KK “Visoko”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.