Lokalne TemeSportKošarka A-1 liga: KK "Radnički" - KK "Visoko" 101:79

Košarka A-1 liga: KK “Radnički” – KK “Visoko” 101:79

U okviru trećeg kola A-1 lige grupa Jug, košarkaši Visokog su gostovali u Goraždu, gdje su za protivnika imali ekipu Radničkog. Domaćin je u ovom meču bio favorit, što je na kraju i opravdao, mada ako pogledamo sve četvrtine sem druge, visočki tim je bio ravnopravan protivnik. Nažalost, druga četvrtina je očigledno bila kobna za KK “Visoko”, jer ju je domaćin dobio sa 20 poena razlike. Visočani su na samom početku poveli sa 5:2, no domaćini prave seriju 17:3, a u tom trenutku su ubacili četiri trice. Nakon što je Radnički poveo sa 29:16, Visoko pravi seriju 10:0, ali četvrtinu zaključuje sa zaostatkom od šest poena.

Ipak, druga četvrtina je počela jako loše za goste, a domaćini prave nekoliko serija. Prvo je to bilo 11:2 (nakon čega je trener Neimarlija zatražio time-out), onda se to produžilo na još 9:2, a u konačnici na ukupno 29:6. Zbog toga se na poluvrijeme otišlo sa +26 za Radnički. U nastavak meča visočki tim je ušao znatno bolje, a u jednom trenutku su igrači trenera Neimarlije napravili seriju 14:3 za, u tom trenutku -15 (55:70). Također, i u zadnjih 10 minuta su ušli sa serijom 6:0, no ipak je prednost koju je domaći tim napravio u drugoj četvrtini bila nedostižna.

Play Radničkog Luqman Leon Lundy predvodio je svoj tim do pobjede sa 34 poena, 7 skokova i 3 asistencije, dok je još pet igrača bilo dvocifreno kada su poeni u pitanju. Visočki tim je predvodio Vuk Kusmuk sa 15 poena, 13 je dodao Luka Kusmuk, dok je 12 ubacio Čaluk.

U narednom kolu KK “Visoko” na svom terenu dočekuje ekipu Igman Burcha.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE