BiHKošarac: Trojka opstruiše imenovanja, Helezovi navodi uznemiravajući

Košarac: Trojka opstruiše imenovanja, Helezovi navodi uznemiravajući

Dnevni red sjednice Vijeća ministara ostao u sjeni, a u fokusu navodi ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza o paravojnim ruskim kampovima na području RS-a, te imenovanje načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac optužio je Trojku da opstruiše imenovanja u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine jer nekome, kaže, u Sarajevu smeta da Srbin bude na čelu Oružanih snaga. Helezove navode okarakterisao je kao vid napada na RS, te ih smatra netačnim i uznemiravajućim.

Ministar Sevlid Hurtić uvjerava da do rekonstrukcije i smjena u sazivu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine neće doći, blokade su kaže normalna pojava na bh. političkom terenu. One će biti prevaziđene jer je budućnost Bosne i Hercegovine zacementirana u EU.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE