Lokalne TemePozitivno VisokoKorisnici Dnevnog centra Visoko obilježili Dan planete Zemlje

Korisnici Dnevnog centra Visoko obilježili Dan planete Zemlje

Povodom 22. Aprila Dana planete Zemlje, korisnici Dnevnog centra, JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko- dobojskog kantona simbolično su posadili sadnice drveća dajući na taj način doprinos razvoju ekološke svijesti.

Naime, planirani proljetni izlet realizovan je jučer, na Dan planete Zemlje, kroz druženje u prirodi nadomak Visokog gdje su djeca uživala u različitim igrama i druženju. “Ovakva druženja značajno je iskustvo za sve korisnike, a kada to uklopite uz dobro djelu i simboličnu poruku, imate primjer pozitivne prakse”, izjavila je Šemsa Gačić, rukovodilac Centra.

U obilježavanju jučerašnjeg dana i u simboličnoj akciji učestvovali su sami korisnici Dnevnog centra. Vlasnik imanja je dozvolio i podržao sađenje i te izjavio da će vrlo rado pratiti napredak sadnice koja će ga dugo podjećati na lijepo iskustvo sa izleta.

Dan planete Zemlje obilježava se u svijetu u više od 150 zemalja širom svijeta. Namjera je da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine. Dan planete Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE