Korisnici Dnevnog Centra u Dobrinju posjetili ustanove u Visokom

U sklopu nastavnih aktivnosti korisnici Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama u Visokom u petak, 29. 05. 2015. godine, posjetili su javne ustanove na području općine i to: Policijsku upravu Visoko, Dobrovoljno vatrogasno društvo Visoko, te BH Poštu poslovnica Visoko.

Prilikom posjete policijskoj stanici u Visokom, korisnici Dnevnog centra imali su priliku družiti se sa policijom, upoznati se sa opisom posla i dobiti korisne savjete kako potražiti pomoć u slučaju potrebe.

Ekskluzivnu vožnju vatrogasnim vozilom djeca su imala već kroz dvije posjete, što je predstavljalo veliku radost.

Prilikom posjete pošti, djeca su imala zadatak da pošalju pismo koje su ranije pripremili.

dnevni centar ustanove posjeta (3)– Ovakav vid učenja svakodnevno se primjenjuje u radu Centra u cilju razvijanja socijalnih vještina te uključivanja djece i mladih sa posebnim potrebama u svakodnevne tokove života. Uposlenici Centra izrazili su zahvalnost povodom susretljivosti i ljubaznosti uposlenika posjećenih ustanova, izjavila je Šemsa Gačić, rukovodilac Centra.

U planu je realizacija još više sličnih aktivnosti i edukativnih posjeta koje su od višestrukog značaja za razvoj i učenje djeteta.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.