NaslovnicaBiHKoordinacija ...

Koordinacija boračkih saveza o postupku Telemacha prema FTV-u

Koordinacija boračkih saveza Federacije Bosne i Hercegovine iz redova Armije Republike Bosne i Hercegovine uputila je saopćenje za javnost povodom repozicioniranja Federalne televizije na listi kanala kablovskog operatera Telemach.

Saopćenje prenosimo u cijelost:

“Mi, bivši borci ARBiH, ne malo smo iznenađeni novim rasporedom TV kanala na platformi operatera Telemach, a koji nam dolazi iz Srbije. I umjesto njihove najave da je sada lakše pronaći ono što želimo da gledamo, trebalo bi da stoji da nećemo lako naći ono što nam se gleda. Kako drugačije objasniti da su planirali da se javni emiter FTV nalazi tek na 54. mjestu nove liste kanala.

Zanimljivo je da se svi mediji manjeg BH entiteta, kao i mediji iz Srbije i Hrvatske nalaze puno iznad javnih emitera naše države. Na mnogim od tih medija se svakodnevno negira genocid, veličaju ratni zločinci, a Bosna i Hercegovina predstavlja kao neuspješna i nemoguća država.

Interesantan je i momenat u kojem to Telemach radi. Bliži nam se 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, FTV je započela serijal dokumentaraca o liku i djelu devet heroja Oslobodilačkog rata, a to očigledno nekome smeta kao i najavljeni cjelodnevni program posvećen Danu nezavisnosti jedine nam države Bosne i Hercegovine. Nama bivšim borcima je to potpuno jasno.

Ovo je samo još jedan dokaz već poznatoj tezi da je domaće najbolje.”

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.