Lokalne TemeKonjički klub “Visoko” ostvario zavidne rezultate na takmičenjima proteklog vikenda

Konjički klub “Visoko” ostvario zavidne rezultate na takmičenjima proteklog vikenda

Konjički klub “Visoko” je učestvovao u II kolu Kupa BiH u dresurnom jahanju. Takmičari trenera Muhameda Oruča su ponovo zablistali na svojim nastupima.

Prvo mjesto je uzela Sara Čehajić i Sacramento D’oro na Kupu Mladih konja 6 godina. Ali Čehajić i El Zilal Mansour su osvojili drugo mjesto na Kupu Juniori, Lamija Šahinović i El Zilal Samantha su uspješno završile dresurni test na Kupu djeca, a Lamija Muzaferija i Hanan su uspješno završile dresurni test utakmice E2.

Također, Konjički klub “Visoko” je učestvovao na Prvenstvu Federacije BiH u preponskom jahanju. Takmičarka Iman Krupalija sa svojim grlom Sansal je ostvarila odlične rezultate čak na tri utakmice. Osvojila je prvo mjesto na otvorenoj utakmici 50 cm, drugo mjesto na otvorenoj utakmici 80 cm i drugo mjesto na utakmici rastuće poteškoće 60-80 cm.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE