Konjički klub “Vilenjak” Visoko na”Kakanjskim danima”: Konji osjete svaku našu emociju

1389

Jučer je u okviru “Kakanjskih dana 2017” na zelenoj površini kod glavne saobraćajnice upriličena mini škola jahanja u organizaciji konjičkog kluba “Vilenjak” Visoko.

Konjički klub “Visoko” iz Visokog osnovan je na inicijativu nekoliko ljubitelja konja i jahanja. Začeci ljubavi prema konjima počinju dolaskom dva trkača grla u Visoko i osnivanjem tima koji je ta grla vodio na konjičke utrke širom BiH. Tada nastaje i ideja o osnivanju udruženja-konjičkog kluba i trajala je nekoliko godina sve dok se nisu stvorili uslovi. U početku se radilo o nekoliko vlasnika grla koji su skupa jahali i razmjenjivali stečena iskustva sa ostalim vlasnicima iz čitave BiH, da bi se nakon par godina rada i djelovanja kluba ta ljubav proširila na preko stotinu članova i ljubitelja konja, koji su osjetili ljepote i vrijednosti jahanja i druženja s tim divnim stvorenjima.
I djeca i odrasli su bili oduševljeni konjima, ali i ljubaznim osobljem konjičkog kluba “Vilenjak”.

Amina Džerzović iz konjičkog kluba Vilenjak kazala je da je klub počastvan pozivom da učestvuje na manifestaciji ali i odzivom Kakanjaca za mini školu jahanja koja je upriličena.

“Konjički sport je divno druženje i jako zdrava zabava. Ovaj sport je prilagođen za sve uzraste, od namlađih do starijih osoba. Konji osjete svaku našu emociju. Naša tuga će se prenijeti na njih, to se vidi na ponašanju konja, strah ili bilo koja druga emocija.”, dodala je Dženeta Brežak, volonterka konjičkog kluba “Vilenjak” Visoko.

Iz konjičkog kluba “Vilenjak” zahvalili su se Općini Kakanj i Javnoj ustanovi KSC Kakanj na pozivu za učešće u manifestaciji i promociji ovog sporta, ali pozvali sve Kakanjce da ih posjete na njihovoj adresi u Zimči, da pogledaju rasne konje i uživaju u prirodi i naravno da iskušaju kako je to jahati.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.