Lokalne TemeKulturaKoncertom i novom pjesmom Faris Pinjo slavi 27. rođendan

Koncertom i novom pjesmom Faris Pinjo slavi 27. rođendan

Svi koji su odrasli uz bezvremenske hitove Indexa, Crvene jabuke, Plavog orkestra, Bijelog dugmeta i mnogih drugih, moći će u jedinstvenom okružju, na najbolji mogući način, završiti radni tjedan

Talentirani glazbenik Faris Pinjo, koji se domaćoj publici izuzetno svidio na ovogodišnjem Splitskom festivalu, odlučio je na originalan način proslaviti 27. rođendan. Naime, u Johann Francku u Zagrebu osmislio je nastup “Sve ove godine”, tijekom kojeg će u petak 24.11. izvesti neke od najljepših balada “sarajevske škole”: Svi koji su odrasli uz bezvremenske hitove Indexa, Crvene jabuke, Plavog orkestra, Bijelog dugmeta i mnogih drugih, moći će u jedinstvenom okružju, na najbolji mogući način, završiti radni tjedan,

-Sve ove godine je omaž jednom od najljepših glazbenih razdoblja na našim prostorima. Putujemo kroz vrijeme, sve do danas, pa će publika osim najvećih rock hitova.Zbog toga i naziv “Sve ove godine”.,  kaže Faris. A posjetitelji će imati priliku premijerno čuti novu autorsku pjesmu kantautora Farisa Pinje. Farisa će pratiti bend Patkin let; Ivan Srša, Dominik Sladić, Luka Berić, Dado Šarići Aleks Ignjatov Ulaznice za nastup se mogu kupiti na entrio.hr.

Naime, iako zasad nastupa uglavnom na ekskluzivnijim eventima, planira i snimanje prvog samostalnog albuma. Njegov izričaj je pop, a glazbeni znalci hvale kantautorske balade koje još uvijek izvodi samo pred odabranom publikom. On sam najvećim komplimentom smatra kada mu kažu da su mu skladbe autentične i da ih je teško uspoređivati s nečim što se već nalazi na sceni. Iako je perfekcionist pa još nema do kraja jasnu sliku o svim pjesmama koje bi se trebale naći na albumu, već je u pregovorima s jednom izdavačkom kućom koja je zainteresirana za njegov rad. Dakako, više će, kaže, o tome govoriti kada potpiše ugovor.

– Već imam dosta skladbi, samo treba odlučiti koje su mi draže. Svakako u idućim mjesecima planiram napisati i neke nove koje su u meni, ali ih još nisam stavio na papir i nisam ih uglazbio. Zadovoljan sam što mogu živjeti od posla koji volim i što imam fenomenalnu podršku publike, ali i mog menadžera Dine Slipčevića koji mi omogućava da se u karijeri orijentiram samo na glazbu. Mislim da je to jako važno jer imam sve vrijeme svijeta da se posvetim umjetnosti, dok on brine za sve ostalo – priča glazbenik iz Visokog koji posebno cijeni glazbeni rad Tončija Huljića i Gorana Bregovića, iznimno poštuje autorski rad Dine Šarana, a od mlađe generacije mu se sviđa kako pjeva Albina i volio bi jednom s njom snimiti neki dobar duet.

Vecernji.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE