PreporukaKoncert nastavnika i saradnika Muzičke akademije UNSA

Koncert nastavnika i saradnika Muzičke akademije UNSA

U okviru januarskog repertoara Koncertne sezone Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA), večeras će  u 19 sati, u koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman” ,biti  održan koncert nastavnika i saradnika ove visokoškolske institucije.

Nastupit će  Omer Blentić (klavir), Azmir Halilović (harmonika), Davor Maraus (udaraljke) i Sonja Radojković (klavir), a na repertoaru će se naći Scherzo op. 20 br. 1 u h molu Frederica Chopina, Sonata br. 3 za harmoniku Vladislava Zolotaryova, Sonata za klavir br. 7 Luboša Fišera i “Romantica” za marimbu Emmanuela Sejournea.

Koncert nastavnika i saradnika sarajevske Muzičke akademije i ovoga puta podrazumijeva splet   klasičnih i savremenih partitura  s namjerom da se zadovolje ukusi  različitih  generacija publike,koja u umjetničkoj muzici pronalazi vlastiti poticaj i nadahnuće.Za sve posjetitelje ulaz je slobodan.

Kontinuiranom produkcijom koncerata već potvrđenih profesionalaca,mladih perspektivnih muzičara visokih  interpretativnih dometa te recitala umjetnika međunarodnog renomea, iznova se potvrđuje značaj angažmana Muzičke akademije UNSA .Ona svojom misijom generira  koncertnu aktivnost Bosne i Hercegovine  postavši odavno jedan od ključnih  faktora u održavanju njenog “umjetničkog pulsa”. Kao bastion ovdašnjeg muzičkog života,Muzička akademija godišnje organizira   na desetine događaja otvorenih za javnost, vođena idejom da je umjetničko iskustvo iskonska potreba svakog pojedinca, ali i istovremeno jedan od najhumanijih i najplemenitijih oblika otpora sveprisutnom bujanju degradirajućih tendencija unutar aktuelnog lokalnog, ali i globalnog društveno-političkog konteksta.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Muzička akademija UNSA

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE