NaslovnicaBiHKulturaKoncert harmo...

Koncert harmonikaša Josipa Nemeta u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji 29. aprila

U sklopu proslave Dana škole, Franjevačka klasična Gimnazija u Visokom Vas poziva na koncert vrhunskog hrvatskog harmonikaša Josipa Nemeta.

Koncert će biti održan u srijedu, 29. aprila 2015. godine u Crkvi sv. Bonaventure pri Franjevačkom samostanu Visoko, sa početkom u 19:30 sati. Na programu su djela Lucijana Berija, Johanna Sebastiana Bacha, Johannesa Brahmsa, Borisa Papandopula, Cesara Camamera i Marcela Duprea.

Ulaz je slobodan.

Inače, Josip Nemet (Rijeka, Hrvatska) magistrirao je harmoniku na prestižnoj Sibelius akademiji u Helsinkiju (Finska) u klasi renomiranog profesora Mike Vayrynena.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.