KONCERT DIVLJIH JAGODA ZA DAN OPĆINE VISOKO

KONCERT DIVLJIH JAGODA ZA DAN OPĆINE VISOKO

Na platou ispred Kulturnog centra Altindag-Visoko u okviru obilježavanja Dana Općine 29.8.2017 – biti će održan rock koncert grupe Divlje jagode.

 

Biće to novi susret sa visočkom publikom. Po prvi put na otvorenom. Izvodiće svoje poznate hitove među kojima su “Krivo je more”, “Motori”, “Jedina moja”, “Šejla”, “Kap po kap”, Marija…

Muzički sastav Divlje jagode ima dugu historiju. Nastali su davne 1978. godine, od kada su objavili 12 albuma i prodali preko  4.000.000 nosača zvuka. Zanimljiv je podatak da je sadašnji klavijaturist Deep Purplea, Don Airey, bio klavijaturist engleske inačice Divljih jagoda, odnosno Wild Strawberries i da je svirao klavijature na istoimenom albumu.

Divlje Jagode Svirka

Kroz historiju Divljih jagoda prošla je plejada odličnih muzičara i svi su na svoj način ostavili trag i pridonijeli različitošću zvuka Divljih jagoda, s finalnim pečatom Zeleta Lipovače.

Zele Lipovača je autorski i svirački stup, ali i lider, nezaobilazna konstanta Divljih jagoda, čija se gitarska sola ne slušaju, nego pjevaju.

Sa dvanaest studijskih albuma, stotine pjesama i na desetke klasičnih hitova Divlje jagode danas nadilaze i granice i vrijeme, jer fanovi ih s jednakim uzbuđenjem prate i danas, kao što su to radili početkom osamdesetih.

Koncert počinje oko 20 sati i 30 minuta.

DOBRODOŠLI!