NaslovnicaLokalne TemeKoncert ansam...

Koncert ansambla “Ašk sevdah” i nastup KUD “Željezničar” u parku Ravne 2

Pozivamo sve ljubitelje sevdalinke na koncert ansambla “Ašk Sevdah” u nedjelju, 3. jula 2022. godine, sa početkom u 19:00 sati u parku ‘Ravne 2’. Ansambl “Ašk sevdah” poznat je po tome što gaji i promoviše izvorni i orginalni način interpretacije sevdalinke kako bi je sačuvali od zaborava. Sevdalinku, najljepšu kulturnu baštinu, članice Ansambla izvode u autohtonim narodnim nošnjama žena u Bosni i Hercegovini.

Kulturno umjetničko društvo “Željezničar” Sarajevo osnovano je i u kontinuitetu djeluje od 1945. godine. Svih ovih 77 godina ovo Društvo dobijalo je brojna priznanja čuvajući i njegujući tradiciju i kulturu kroz umjetničko izražavanje.

Ulaz je besplatan.

Visoko.co.ba/Semir Osmanagić FB

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.