SvijetEvropaKonaković s evropskim komesarom Reyndersom o aktivnostima BiH nakon otvaranja pregovora s...

Konaković s evropskim komesarom Reyndersom o aktivnostima BiH nakon otvaranja pregovora s EU

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se, na marginama ministarske konferencije ‘Pravda za Ukrajinu’ koja se održava u Nizozemskoj, sa evropskim komesarom za pravdu Didierom Reyndersom.

Evropski komesar Reynders čestitao je Bosni i Hercegovini i ministru Konakoviću dobivanje odluke o otvaranju pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

Ministar Konaković i komesar Reynders su tokom susreta razgovarali o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji u Evropi i svijetu te o situaciji u zemljama zapadnog Balkana.

Evropski komesar za pravdu Didier Reynders interesovao se za planove Bosne i Hercegovine nakon otvaranja pregovora sa EU i ponudio podršku u daljem procesu koji stoji pred Bosnom i Hercegovinom, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE