BiHKonaković-Murphy: SAD dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine

Konaković-Murphy: SAD dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i zamjenik ministra Josip Brkić susreli su se sa veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaelom Murphyjem.

– Veleposlanik Murphy čestitao je ministru na uspješnim pregovorima poželjevši mu, kao i zamjeniku ministra, mnogo uspjeha u budućem radu. Istakao je još jednom da su SAD dokazani prijatelji Bosne i Hercegovine, te da će svakako nastaviti sa davanjem svoje podrške u izgradnji demokratske i prosperitetne budućnosti – navodi se.

Ministar Konaković je zahvalio veleposlaniku istakavši ‘da smo u BiH svakako svjesni važnosti pomoći SAD kako BiH tako i regionu te da svakako želimo nastaviti graditi partnerski odnos sa Washingtonom’.

– Ono što je BiH potrebno je prijateljska podrška SAD u procesu jačanju regionalne suradnje, kako bi kroz taj proces osigurali građanima pozitivne promjene u budućnosti – kazao je.

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH, zamjenik Brkić se osvrnuo na važnost jačanja dobro organizirane državne strukture gdje pomoć i partnerstvo sa SAD itekako mnogo znači.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE