Konačno sanacija udarnih rupa u Aleji i naselju Luke

759

Nakon što smo prije četiri dana objavili tekst pod nazivom: Koga još briga za rupe na cesti, treba sačuvati guzicu u unutarstranačkom ratu za pozicije, konačno su se vlastodršci u Visokom sjetili kako bi možda bilo lijepo da urade ono za što su izabrani, a to je da obezbijede osnovne uvjete za život svim građanima općine Visoko. Izgleda da ta vlast, koja je izabrana da detektuje probleme i otklanja ih, ustvari radi po principu da obični građani i mediji trebaju da detektuju dugogodišnji problem, pa još ako postoji mogućnost da i sami to saniraju ili da snesu dio sanacija to je pun pogodak za njih jer što ćemo, zaboga, trošiti budžetski novac na javno dobro, odavno je on privatna svojina.

No, kako su to i navikle sitne duše koje se motaju kroz vlast tako i ovog puta krpimo i gladimo cestu, samo da bismo pokazali da je forma ispravna, a to što suština truhne i raspada se nije mnogo bitno. Tako je isto i sa njihovim unutarstranački pozicijama, pozicijama u vlasti i pozicijama koje obnašaju u životu. Te pozicije su truhle, šuplje, pune isprazne priče i služe samo da zakrpe formu kako bi neopreznim promatračima (čitaj: građanima) izgledalo da je sve uredu i da oni rade u njihovu korist, dok uredno pune svoje kase i sehare.

Ali eto, još jednom vlast će ispasti majka, a negativci sa Visoko.co.ba ljuta maćeha, jer zaboga vlast radi svoj posao, ali vjerovatno ostaje pitanje zašto se vlast pokreće tek nakon naših objava?
Detaljnu fotogaleriju na kojoj možete pogledati sav jad i čemer koji su radnici zatekli u Aleji i Lukama, te kako to mizerno krpljenje izgleda pogledajte u fotogaleriji na LINKU.

Komentari

komentara